W3.CSS

گزارش تصویری جشن روز جهانی فرهمندان در مرکز مطالعه طولی سلامت سالمندی نیشابور

سه شنبه نهم مهرماه 1398، مرکز مطالعه طولی سلامت سالمندی نیشابور میزبان جشن روز جهانی سالمندان در بزرگداشت مقام و جایگاه فرهمندان با شعار "هم پیمان برای فردایی بهتر برای سالمندان" بود. این جشن با حضور جناب آقای دکتر صدر، ریاست محترم بهزیستی شهرستان نیشابور، جناب آقای درودی، ریاست محترم شورای شهر شهرستان نیشابور، جناب آقای نیرآبادی، معاونت محترم فرمانداری نیشابور، جناب آقای فرحبخشی، خیر اهداکننده مکان مرکز مطالعه کوهورت، جناب آقای دکتر عظیمی نژاد، ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی شهرستان نیشابور، جناب آقای دکتر شمشیرگران، معاونت محترم تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهرستان نیشابور برگزار گردید.

رئیس دانشکده علوم پزشکی در این مراسم ضمن تبریک روز فرهمندان و ابراز خرسندی در جمع آنان گفت: مرکز مطالعه کوهورت سالمندی یکی از افتخاراتی است که در منطقه شرق کشور با مساعدت و راهنمایی دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و با کمک های خیّر محترم سلامت آقای فرح بخشی تاسیس شده است و یک مرکز بی نظیر در کشور است.

مجری و هماهنگ کننده کوهورت سالمندان پرشین کشور نیز در این مراسم ضمن معرفی بخش های مختلف این مرکز بیان کرد: در نیشابور 10 درصد از افراد، سنی بالای 60 سال دارند و با توجه به رشد بیش از 4 برابری جمعیت سالمندان کشور در 25 سال آینده که بیشترین رشد سالمندی در دنیا را رقم خواهد زد. با همّت دکتر محسن عظیمی نژاد، رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور کوهورت پرشین سالمندی را به موازات مطالعه بزرگ و ملی «پرشین کوهورت» که با همکاری بیست دانشگاه در رده سنی 35 تا 69 سال در خصوص بیماری های غیرواگیر صورت می گیرد؛ برای جمعیت بالای 50 سال آغاز شد.

به گفته دکتر نیّره امینی ثانی مرکز مطالعه کوهورت سالمندان نیشابور از سال 2015 مطالعات خود را بر روی افراد بالای50 سال آغاز کرده است و با پذیرش افراد و تمهیدات لازم برای خدمت رسانی تا کنون موفق به ثبت نام و ویزیت 7 هزار و 500 نفر ازسالمندان نیشابوری شده است.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی نیشابور در ادامه با اشاره به همکاری های بین المللی در خصوص پروژه سالمندی نیشابور گفت: 7 نفر از محققان برجسته حوزه سالمندی و 20 محقق از سراسر کشور با پروژه کوهورت سالمندی نیشابور همکاری می کنند و مطالعه کوهورت نیشابور را از ابتدا مورد بررسی و مطالعه قرار داده اند. این پروژه برای 12 سال در فاز اولیه در نظر گرفته شده است و بعد از آن وارد فاز عمومی می شود.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی نیشابور بیان داشت: نتایج و یافته های حاصل از این مطالعه می تواند موجب کاهش چشمگیر هزینه های اقتصادی، بهداشتی و اجتماعی دوران سالمندی شود و گام مهمی در جهت داشتن یک جامعه سالمند پویا و سالم بردارد.
بازدید از بخش های مختلف این مرکز شامل آزمایشگاه، بخش های تغذیه، روانشناسی و ...از دیگر برنامه های این مراسم بود.